venerdì 19 luglio 2013

Spaghetti ZUCCHINI and SHRIMPS


Here we are with my first piece in english! I'd like to share with you the recipe for a super good PASTA I cooked for lunch today. From an italian in Florida, with love!
If my english is not perfect, well...I'm sorry, try to understand anyway...I know you can do it! ;P




Ingredients for 2 people:
- Spaghetti (200g)
- Extra virgin olive oil (2 tablespoons)
- Garlic (1 clove)
- Tomato puree (2 tablespoons)
- Zucchini (1 large)
- Medium shrimps (15 pieces, I took already cooked and frozen shrimps. You just dunk them in hot water for 5 min. and then peel them)
- Curry
- Salt

Put a pot of water on medium-high heat. In a pan put the oil and a clove of garlic (cut in half, so you can pull it off easily before serving the dishes) and let it warm up a couple of minutes. Meanwhile, cut the zucchini into small pieces and add it to the pan. Cook over medium heat for 6-7 min, then add the tomato puree and curry to taste (I always put a lot!).
When the pasta water boils put the salt and the spaghetti into it.
At this point add the peeled shrimp to the pan with the sauce, 10 entire pieces and the remaining 5 cutted into small pieces, so they blend better with the sauce. If you want add a little more curry ;) READY!
When the pasta is ready (al dente!), trickle it and mix it with the sauce.
TO THE TABLE and ENJOY!


Now same in italian...


Spaghetti con ZUCCHINE e GAMBERETTI

Ingredienti x2 persone:
- spaghetti (200g)
- olio extravergine di oliva (2 cucchiai)
- aglio (1 spicchio)
- salsa di pomodoro (2 cucchiai)
- zucchine (1 grande)
- gamberetti medi (15, io ho preso quelli surgelati, già cotti, che basta mettere a mollo in acqua calda 5 min e pelare)
- curry
- sale

Metti una pentola piena d'acqua su fuoco medio-alto. In una padella metti l'olio e lo spicchio d'aglio (tagliato a metà, così lo puoi tirare via facilmente prima di mettere in tavola) e fallo scaldare un paio di minuti. Intanto taglia la zucchina a piccoli pezzetti e aggiungila in padella. Cuoci a fuoco medio per 6-7 min, poi aggiungi la salsa di pomodoro e curry a piacere (io ne metto un sacco!).
Quando l'acqua della pasta bolle sala e butta gli spaghetti.
A questo punto aggiungi i gamberetti pelati alla padella col sugo, lasciane 10 interi e taglia i rimanenti 5 a pezzettini, così si amalgamano meglio con la salsa. Se vuoi aggiungi ancora un po' di curry ;) PRONTO!
Quando la pasta è pronta, scolala e mescolala al sugo.
IN TAVOLA e BUON APPETITO!

1 commento:

  1. Dunque, vorrei ordinarne un paio di kilate per domani sera, si combina?

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