sabato 27 luglio 2013

Penne or spaghetti with CHEESE and BACON

Yeah, I love pasta! Here's a new recipe for you


Ingredients for 2 people:
- Penne or spaghetti (200g) (hey, don't mix them together!!!)
- Garlic (1 clove)
- Smoked bacon (4 strips)
- Pepper jack cheese (2 slices) or any other type (eg. swiss)
- Baby spinach (2 big fists)
- Salt
- Extra virgin olive oil

Put a pot of water on medium-high heat. Cut the bacon strips into small pieces and put it in a pan, on medium-high heat for 5 minutes, then remove with a spoon the fat in excess. Add the garlic (cut in half, so you can pull it off easily before serving the dishes) and spinach and cook all at medium-low heat until the spinach will turn dark and soft. Finally, add the cheese, letting it melt with the rest of the sauce.
When the pasta water boils put the salt and the penne or spaghetti into it.
When the pasta is ready (al dente, please!), trickle it and mix it with the sauce. If you want you can add a bit of raw extra virgin oil. Ready, ENJOY!

mmh, good! ;)

Now same in italian...

Penne o spaghetti con formaggio e bacon

Ingredienti x2 persone:
- penne (200g)
- aglio (1 spicchio)
- bacon affumicato (4 strisce)
- formaggio pepper jack (2 fettine) o qualsiasi altro tipo (ad es. swiss)
- spinaci baby (2 pugni grossi)
- sale
- olio extravergine di oliva

Metti una pentola piena d'acqua sul fuoco.
In una padella metti il bacon tagliato a piccoli pezzettini e soffriggilo per 5 minuti, poi togli con un cucchiaio il grasso in eccesso. Aggiungi l'aglio (tagliato in due così lo puoi togliere più facilmente a fine cottura) e gli spinaci, cuocendo il tutto a fuoco medio-basso fino a quando gli spinaci diventano scuri e morbidi. Infine aggiungi il formaggio, lasciandolo amalgamare con il resto del sugo.
Quando l'acqua bolle, salala e butta la pasta. Cottura al dente, mi raccomando! ;)
Quando la pasta è pronta scolala e mescolala insieme al sugo, se vuoi aggiungi un filo di olio extravergine a crudo. Pronto, BUON APPETITO!

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